Marea Britanie este pe o poziție foarte sceptică față de Rusia și față de promisiunea acesteia de a reduce operațiunile militare din jurul Kievului, vicepremierul Dominic Raabs spunând că Londra va judeca Moscova în funcție de acțiunile sale, nu de cuvinte, transmite Reuters.

Dominic RaabFoto: Justin Ng / Avalon Editorial / Profimedia Images

Rusia a promis în cadrul negocierilor că va reduce unele operațiuni militare pentru a „crește încrederea reciprocă”, dar țările occidentale se așteaptă ca acest lucru să ducă la o intensificare a ofensivei sale în alte părți ale țării.

Marea Britanie a reacționat, ca și Ucraina cu scepticism față de anunț.

„Ușa diplomației va fi întotdeauna lăsată întredeschisă, dar nu cred că se poate avea încredere în ceea ce iese pe gura mașinii de război a lui Putin”, a declarat Raab pentru Sky News.

Negocierile au avut loc într-un palat din Istanbul, la mai bine de o lună de la cel mai mare atac asupra unei națiuni europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, care a ucis sau rănit mii de oameni, a forțat aproape 4 milioane de oameni să fugă în străinătate și a atras sancțiuni care au lovit economia Rusiei.

„Până la urmă, ei trebuie să fie judecați prin prisma acțiunilor lor și trebuie să se retragă din Ucraina, nu doar să se repoziționeze”, a declarat Raab pentru Times Radio

„Dar cred că avem o poziție foarte sceptică asupra oricărui lucru care vine de la Moscova”, a adăugat el.