Un număr de 13 bărbaţi ucraineni au fost descoperiţi pe teritoriul românesc după ce au trecut apa râului Tisa, a informat vineri purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat la graniţa judeţului Maramureş cu Ucraina, în data de 24 martie a.c., 13 cetăţeni ucraineni, bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, care au trecut din Ucraina în România, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, respectiv Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău. Toţi cetăţenii ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri”, a spus Dan Bucă, citat de Agerpres.

De asemenea, pompierii maramureşeni au transportat nouă persoane cu autospeciala din dotare, însoţiţi de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din localitatea Şomcuta Mare.

Conform reprezentantului CJSU, în prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaţionalizată de pompierii maramureşeni la Sighetu Marmaţiei. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia situaţiei.

Citește și:

___