Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit miercuri noapte la București, unde a fost așteptată de premierul Nicolae Ciucă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amintim că șefa executivului european a anunțat în timpul zilei că se va deplasa în România, pentru a discuta cu liderii politici de la București despre situația din Ucraina și despre sprijinul Europei pentru refugiatii din Ucraina.

„Mă bucur să îl vâd pe Nicolae Ciucă, la sosirea mea în România pentru discuții despre situația din Ucraina. Românii îi întâmpină cu brațele deschise pe oamenii care fug de război. Sunt aici să le mulțumesc și să discutăm cum îi putem sprijini cel mai bine”, a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj postat pe Twitter, după sosirea sa la București.

Ursula von der Leyen va fi primită joi la Cotroceni de Klaus Iohannis

Conform agendei președintelui Klaus Iohannis, şeful statului o va primi la Palatul Cotroceni, joi dimineață, la ora 10:00, pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii comune de presă.

De asemenea, la ora 12:00, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.