​Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa de miercuri în România şi Slovacia, unde va discuta cu liderii celor două ţări despre situaţia din Ucraina, aflată în a şaptea a zi a invaziei ruse, şi despre sprijinul Europei pentru refugiaţii din Ucraina, a anunţat pe Twitter Dana Spinanţ, purtător de cuvânt al executivului european.

Ursula von der LeyenFoto: Parlamentul European

„Președinta Comisiei Europene va vizita România și Slovacia pentru a discuta cu liderii acestor țări despre situația din Ucraina și despre sprijinul Europei pentru refugiatii din Ucraina”, a scris Dana Spinanţ.

Preşedintele Comisiei Europene, dar şi Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, vor fi primiţi joi la Cotroceni de Klaus Iohannis

Conform agendei președintelui Klaus Iohannis, şeful statului o va primi la Palatul Cotroceni, joi dimineață, la ora 10:00, pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii comune de presă.

De asemenea, la ora 12:00, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.