Pericolul unei invazii a Rusiei în Ucraina continuă să ţină pe jar întreaga regiune şi să reţină atenţia comunităţii internaţionale, conştientă că o astfel de acţiune ar avea efecte şi dincolo de graniţa dintre cele două state. După mai multe runde de negocieri eşuate între Rusia şi Occident, Kremlinul nu doar că nu şi-a retras trupele mobilizate, ci şi-a suplimentat capacităţile de luptă la şi spre frontierele Ucrainei. Despre ce ar reprezenta pentru ţara noastră o invazie a Rusiei în Ucraina discută Mihai Rădulescu şi invitaţii săi la „Referendum”, pe TVR1, de la ora 21.00. Emisiunea este realizata in parteneriat cu HotNews.ro.

Mihai Radulescu TVRFoto: TVR
  • Este Rusia o ameninţare majoră de securitate pentru România? Este întrebarea la care cititorii sunt invitați să răspundă, în cadrul unui sondaj LIVE, odată cu începerea emisiunii. De asemenea, își pot spune părerea folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.

Este greu de anticipat ce va urma. În lipsa certitudinilor, se înmulţesc întrebările.

Este real pericolul unei invazii sau e doar o cacealma a lui Putin, care urmăreşte, de fapt, alte scopuri? Un război cald în Ucraina este iminent sau asistăm doar la o încordare a muşchilor din partea Rusiei şi a NATO? Sunt întrebări pe care realizatorul şi moderatorul Mihai Rădulescu le adresează publicului şi invitaţilor săi de luni seară, la „Referendum”. Emisiunea se vede pe 31 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Mihai Rădulescu: „Pentru noi, ca români, marea întrebare este dacă această criză ne afectează direct. Rusia este în mod clar o ameninţare uriaşă pentru Ucraina, dar este şi pentru România? Vom aduce în studio reputaţi specialişti de politică externă, pentru a evalua riscul pe care Rusia îl reprezintă, inclusiv din perspectiva istorică, la adresa securităţii noastre naţionale”.

Mai exact, invitaţii ediţiei „Referendum” din 31 ianuarie sunt: Dan Dungaciu, director ISPRI al Academiei Române, Liliana Popescu, profesor ştiinţe politice, prorector SNSPA, Ovidiu Nahoi, redactor-şef RFI România, Corneliu Vlad, director editorial „Lumea”, Liviu Iurea, corespondent TVR la Moscova, respectiv Constantin Uzdriş, jurnalist TVR Moldova.

Atât ei, cât şi publicul telespectator, vor fi invitaţi să răspundă la întrebarea: Este Rusia o ameninţare majoră de securitate pentru România?

Telespectatorii sunt aşteptaţi, ca de obicei, să voteze şi să trimită comentarii sau întrebări pe platformele cunoscute: stiriletvr.ro si hotnews.ro, Facebook Referendum şi Facebook TVR 1. Începând cu ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, în care am fost invitaţi să ne spunem părerea dacă mai este sau nu nevoie de presă tipărită în ţara noastră, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, la „Referendum”.