Stareţul Zenovie Grigore de la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ care anul trecut le spunea enoriașilor că dacă se vor vaccina anti-COVID se vor "umple de solzi” pe piele și "vor fi zombi” a fost confirmat cu COVID-19 și este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că starețul este internat în această unitate medicală, după ce s-a îmbolnăvit de COVID, iar starea lui este stabilă.

  • "Este internat la noi, dar nu la ATI, ci pe secţie. Prezintă un grad de insuficienţă respiratorie, dar starea lui este stabilă. Pacientul este conştient şi cooperant", a precizat medicul Florin Roşu.

Și pe pagina oficială a Mănăstirii Nechit a fost postat un mesaj, în care se precizează că starea starețului este "spre revenire": "Doamne-ajută tuturor. Întrucât circulă multe zvonuri despre starea de sănătate a părintelui stareț Arhimandrit Zenovie, ținem să vă anunțăm că starea părintelui este stabilă și spre revenire. În momentul de față rugăciunile tuturor contează mai mult decât orice".

Stareţul Zenovie Grigore de la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ a încercat anul trecut să îşi convingă enoriaşii, în timpul unei slujbe, că vaccinarea anti-COVID va duce la ”cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ", că oamenii se vor îmbolnăvi şi că administrarea serului ”va favoriza apariţia solzilor pe corpul uman":

  • "Este orice, vaccin nu este.
  • Toți cei care și-au făcut vaccinul să se aștepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie.
  • Oamenii care au fost vaccinați, în combinație cu noua necunoscută – epidemia – nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogați. (...)
  • După vaccinare, după o perioadă mică de timp și în combinație cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești.
  • Nu va exista nici o explicație cu privire la originea acestei noi boli, mortale, care va afecta și sistemul imunitar. Nu există un nume pentru această boală.
  • Oamenii se vor umple de solzi și cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman. Se vor umple cu răni, din care va curge lichid, va fi înfricoșătoare această boală”.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, declara atunci la Digi FM că preoți asemenea celui de la Neamț sunt "departe de lumea reală a informației medicale” și amestecă "apocaliptic” vaccinarea cu credința și teologia.