Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate la această oră, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a precizat că liniile de tramvai 14 și 21 au acum trafic în regim normal.

  • "Salut decizia rezonabilă a vatmanilor și a șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect", a scris Nicușor Dan pe Facebook, sâmbătă seară.

El spune că au fost primite deja la numărul de telefon 0800.800.868 reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească și le mulțumește polițiștilor că "reacționează imediat la sesizări".

Directorul STB, Adrian Criț, le-a promis şoferilor şi vatmanilor care sâmbătă reintră pe traseu că, dacă nu au comis fapte penale, scapă de cercetare disciplinară și i-a amenințat pe cei care continuă greva că riscă desfacerea contractelor de muncă.

El a spus, la finalul unei ședințe comune AGA-CA, că o primă evaluare arată că, la acest moment, prejudiciul produs STB prin greva angajaților este în jur de 20 de milioane de lei, el precizând că o evaluare completă va exista în urma unui audit extern.

Directorul STB a făcut din nou apel la angajați să reia lucrul, spunând că CA a decis sâmbătă ca șoferii și vatmanii care intră pe traseu începând de astăzi să nu fie cercetați disciplinar, așa cum prevede regulamentul intern să nu producă efecte.

  • "De asemenea, doresc să precizez că la ultimele analize şi luând în considerare informaţiile din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat şi acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă.
  • În condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă”, a avertizat Adrian Criţ.

Întrebat ce sancţiuni riscă cei care continuă greva, directorul STB a răspuns că regulamentul intern prevede că, pentru trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de muncă, angajatului i se poate desface contractul individual de muncă.