Directorul STB, Adrian Criț, le promite şoferilor şi vatmanilor care sâmbătă reintră pe traseu că, dacă nu au comis fapte penale, scapă de cercetare disciplinară și îi amenință pe cei care continuă greva că riscă desfacerea contractelor de muncă.

Adrian Crit, director STBFoto: Hotnews

El a spus, la finalul unei ședințe comune AGA-CA, că o primă evaluare arată că, la acest moment, prejudiciul produs STB prin greva angajaților este în jur de 20 de milioane de lei, el precizând că o evaluare completă va exista în urma unui audit extern.

Directorul STB a făcut din nou apel la angajați să reia lucrul, spunând că CA a decis sâmbătă ca șoferii și vatmanii care intră pe traseu începând de astăzi să nu fie cercetați disciplinar, așa cum prevede regulamentul intern să nu producă efecte.

  • "De asemenea, doresc să precizez că la ultimele analize şi luând în considerare informaţiile din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat şi acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă.
  • În condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă”, a avertizat Adrian Criţ.

Întrebat ce sancţiuni riscă cei care continuă greva, directorul STB a răspuns că regulamentul intern prevede că, pentru trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de muncă, angajatului i se poate desface contractul individual de muncă.

(sursa: viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu)

Greva de la Societatea de Transport București continuă sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, în pofida deciziei judecătorești și după ce discuțiile dintre sindicaliști și primarul general au eșuat. 18 autobuze și tramvaie au ieșit pe traseu, însă unii șoferi care vor să reia lucrul ar fi fost agresați și amenințați de către colegi.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat sâmbătă după-amiază, la finalul unei ședințe cu conducerea STB, înființarea unei linii telefonice pentru șoferii care vor să iasă pe traseu, dar sunt amenințați, precizând că a fost sesizată Poliția: "Vremea sindicalismului de tip mafiot a apus, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile este ultima acţiune a acestui tip de sindicalism mafioto-politic".