Poliția Capitalei anunță că s-a autosesizat și face verificări pentru identificarea unui bărbat care a lovit cu piciorul ușa unui autobuz al cărui șofer încerca, sâmbătă, să iasă pe traseu.

Geam spart STBFoto: Hotnews

Anunțul Poliției vine în contextul unor imagini cu un bărbat care lovește puternic ușa unui autobuz, în timp ce șoferul încerca să iasă pe traseu. În imagini apare și un alt bărbat care scuipă pe geamul autobuzului.

Conform Poliției Capitalei, Secția 8 Poliție s-a sesizat din oficiu pentru infracțiunea de distrugere.

"Sunt efectuate verificări în vederea identificării persoanei în cauză și aplicarea măsurilor legale", precizează Poliția Capitalei.

Șoferii STB de la autobaza Floreasca și de la depoul Dudești care au vrut să iasă sâmbătă pe traseu ar fi fost șicanați de către colegi de-ai lor, fiindu-le afișate numele, cu mesajul trădătorii, conform unor imagini obținute de HotNews.ro.

De asemenea, unuia dintre șoferi, de la autobaza Floreasca, i-ar fi fost spart un geam al autobuzului.

Un șofer STB a spus pentru HotNews, sub protecția anonimatului, că șoferii care au vrut nu au putut ieși pe traseu deoarece nu li s-ar fi dat actele și cheile autobuzelor, iar dacă ar fi insistat să iasă ”aproape ar fi fost linșați” și le-ar fi fost făcute probleme în viitor.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost sesizată Poliția în cazul unor șoferi STB care sâmbătă, în cea de a treia zi de grevă, ar fi vrut să iasă cu mașinile pe traseu, dar ar fi fost agresați sau amenințați. El a acuzat "sindicalismul de tip mafiot", spunând că a fost "o adevărată teroare din partea sindicatului", iar "orice persoană din STB care se teme" va fi sprijinită juridic de către municipalitate.

El a anunțat înființarea unei linii telefonice - 0800800868 - la care pot suna șoferii și vatmanii care vor să iasă la muncă și sunt împiedicați de colegi de-ai lor.

  • "Dăm garanția că Poliția intervine imediat.
  • Promit ajutor juridic din partea PMB pentru orice persoană care se teme, pentru că a fost o adevărată teroare din partea sindicatului
  • Sunt convins că sindicatul își trăiește ultimele zile. (...)
  • În STB a fost o presiune a sindicatului de tip mafiot, care acum simte că își pierde puterea
  • Sunt sesizări făcute la Poliție în cazul șoferilor agresați sau amenințați", a afirmat primarul general.