Șoferii STB de la autobaza Floreasca și de la depoul Dudești care au vrut să iasă sâmbătă pe traseu ar fi fost șicanați de către colegi de-ai lor, fiindu-le afișate numele, cu mesajul trădătorii, conform unor imagini obținute de HotNews.ro.

soferi STB hartuitiFoto: Hotnews

De asemenea, unuia dintre șoferi, de la autobaza Floreasca, i-ar fi fost spart un geam al autobuzului.

Un șofer STB a spus pentru HotNews, sub protecția anonimatului, că șoferii care au vrut nu au putut ieși pe traseu deoarece nu li s-ar fi dat actele și cheile autobuzelor, iar dacă ar fi insistat să iasă ”aproape ar fi fost linșați” și le-ar fi fost făcute probleme în viitor.

Greva de la Societatea de Transport București continuă sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, în pofida deciziei judecătorești și după ce discuțiile dintre sindicaliști și primarul general au eșuat. Până la ora 10, ieșiseră totuși pe traseu în jur de 15 autobuze și tramvaie.

Liderul sindicaliştilor STB, Vasile Petrariu, a susținut că Nicuşor Dan a refuzat dialogul şi nu a stat nici măcar un minut la masa discuţiilor.

În replică, primarul general, Nicușor Dan, a solicitat Parchetului să ia măsuri în contextul grevei ilegale a angajaților și față de Vasile Petrariu, despre care spune că a organizat acest act ilegal cu consecințe asupra transportului din București.