Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 fac cercetări in rem cu privire la greva declanșată joi de către angajații Societății de Transport București (STB), în urma a două plângeri penale depuse în acest caz.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția Capitalei a anunțat vineri că, având în vedere protestul organizat de către angajați ai Societății de Transport București, Brigada de Poliție pentru Transportul Public s-a sesizat din oficiu cu o zi în urmă privind infracțiunea de "declararea grevei de către organizatori cu încălcarea condițiilor prevazute de lege (Legea dialogului social - nr 62 din 2011)".

Cercetările sunt făcute sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 3.

Aceleași aspecte fac obiectul unei plângeri penale transmise de către STB către Parchetului Judecătoriei Sectorului 3.

Greva angajaților Societății de Transport București și implicit haosul din trafic continuă și vineri, în ciuda deciziei judecătorești care a stabilit suspendarea grevei și reluarea activității. Executorii judecătorești au mers vineri dimineață la sediile autobazelor pentru a afișa decizia instanței, în timp ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit cu conducerea societății.

El a avertizat că angajații STB care nu respectă hotărârea judecătorească săvârșesc o infracțiune. De asemenea, Nicușor Dan a cerut PSD să se pronunțe dacă susține greva sau dacă îi retrage sprijinul consilierului PSD Vasile Petrariu, liderul sindicatului care a organizat protestul.