Tribunalul București a decis suspendarea grevei angajaților Societății de Transport București (STB) și reluarea imediată a activității. Contactat de HotNews.ro, directorul STB, Adrian Criț, spunea că transportul public va fi reluat joi seară, însă autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu au ieșit pe traseu. Conducerea societății amenință cu plângeri penale.

Tramvai in depouFoto: AGERPRES

UPDATE 20.15 Greva angajaților Societății de Transport București ar putea continua și vineri. Conducerea STB: Liderii sindicali pun presiune pe angajați

UPDATE 18.30 Circulația autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor nu fusese reluată până la această oră.

  • "Am trimis șefilor de autobază sențința Tribunalului București și am dat dispoziție să reînceapă să iasă pe traseu, dar nu s-a întâmplat acest lucru, ba chiar unii angajați au plecat acasă.
  • Voi face plângere penală celor vinovați.
  • Sperăm ca mâine dimineață transportul public să fie reluat, iar mijloacele de transport să iasă pe traseu", a declarat pentru HotNews.ro directorul STB, Adrian Criț.

Hotărârea Tribunalului București de suspendare a grevei de la STB nu este definitivă, însă este executorie.

Acțiunea în instanță a fost introdusă de către conducerea STB, care a cerut suspendarea grevei.

Conducerea STB a mai sesizat instanța și în privința nelegalității acestei greve, declanșate fără parcurgerea pașilor legali, iar Tribunalul umează să se pronunțe vineri privind acestă solicitare.

Reamintim că angajații STB, societatea de transport public din București, au intrat joi dimineață în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate.

Directorul societății de transport din Capitală a replicat că salariul mediu brut este de 7.000 de lei, i-a acuzat pe sindicaliști de acțiuni ilegale și a vorbit despre furturi de combustibil și de probleme cu comenzile de piese.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că greva este una ilegală, orchestrată de sindicatul reprezentativ condus de liderul sindical Vasile Petrariu, consilier PSD.

Greva generală de la STB a provocat probleme mari de trafic joi dimineață în Capitală, în condițiile în care mulți bucureșteni care nu au putut merge cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul au apelat la alte metode.