​​Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susține într-o postare pe Twitter că anunțul Franței privind disponibilitatea de a trimite trupe în România în cadrul misiunilor NATO este „rezultatul notabil” al eforturilor președintelui Klaus Iohannis. El precizează că a fost în dialog pe acest subiect cu ministrul francez de Externe.

Bogdan AurescuFoto: mae.ro

„Anunțul important al președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară NATO în România pe Flancul Estic e rezultatul notabil al eforturilor constante ale Președintelui Klaus Iohannis. Mulțumesc, JY LeDrian, pentru dialogul nostru fructuos pe acest subiect!”, a scris Aurescu pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat joi după anunțul președintelui Emmanuel Macron, potrivit căruia este dispus să trimită trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO. "Parteneriatul strategic România-Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre", spune Iohannis. "Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România.