Președintele Klaus Iohannis a reacționat joi după anunțul președintelui Emmanuel Macron, potrivit căruia este dispusă să trimită trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO. "Parteneriatul strategic România-Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre", spune Iohannis.

Iohannis-MacronFoto: Administratia Prezidentiala
  • "Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România.
  • Parteneriatul strategic România-Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre", a scris Iohannis pe Twitter.

Je salue chaleureusement l’annonce du Président @EmmanuelMacron sur la disponibilité de la France de participer à la présence militaire avancée de l’OTAN en Roumanie. Le partenariat stratégique sera ainsi renforcé sur le flanc oriental, dans la région de la Mer Noire.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, miercuri, că Franța este dispusă să trimită trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul francez Natalie Loiseau.

  • "În această seară Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Natalie Loiseau pe Twitter.
Anunțul președintelui Franței vine în contextul tensiunilor cu Rusia, care a mobilizat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, iar Kremlinul a cerut statelor membre NATO să își retragă trupele din țările membre din estul Europei.