Jandarmeria a dat, până acum, 117 amenzi în valoare totală de 198.800 de lei în urma protestului de marţi de la Palatul Parlamentului, informează un comunicat de presă al instituției.

Protest AUR la Parlament 8Foto: AGERPRES

"În continuarea măsurilor luate în data de 21 decembrie, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare", transmite Jandarmeria Capitalei.

Potrivit sursei citate se fac verificări în continuare pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au comis fapte antisociale la protestul de marţi.

Liderul AUR, George Simion, a spus marți că va contesta în instanță amenzile date parlamentarilor grupului care a organizat marți protestul față de introducerea certificatului Covid la Parlament și Guvern.