Anchetatorii au stabilit că adolescentul în vârstă de 15 ani, suspectat că a provocat puternicul incendiu de la blocul din Constanţa, avea discernământ în momentul comiterii faptei. El a povestit că ar fi dat foc unor recipiente găsite în parcarea subterană. Băiatul a fost dus la Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă, potrivit News.ro.

Incendiu in ConstantaFoto: ISU Dobrogea

UPDATE Judecătoria Constanţa a decis, vineri seară, ca adolescentul de 15 ani să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, adolescentul de 15 ani, reţinut joi seara pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, a fost prezentat, vineri, unei comisii, fiind supus unei expertize medico-legale psihiatrice, care a decis că avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Apoi, el a fost din nou audiat şi a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

La ora transmiterii acestei ştiri, adolescentul este prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Prefectul Silviu Coşa a declarat pentru News.ro că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.