Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, fac cercetări pentru infracțiunile de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, în urma incendiului izbucnit la blocul din Constanţa, în urma căruia sute de persoane au fost evacuate şi zeci de apartamente şi maşini au fost avariate. O cameră de supraveghere surprinde momentul unei explozii, iar două persoane sunt văzute fugind în direcţia opusă.

Incendiu in ConstantaFoto: ISU Dobrogea
  • "Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineaţă, 16 decembrie, în jurul orei 1.00, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa fac cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru infracțiunile de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcţie de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun”, a anunţat Poliția Județeană Constanţa.

O cameră de supraveghere aflată vizavi de bloc surprinde momentul unei explozii, iar apoi două persoane sunt văzute fugind în direcţia opusă celei în care izbucnise incendiul, scrie News.ro.

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. 37 de maşini au fost avariate, iar 35 de apartamente din bloc au fost afectate de flacără.

Prefectul Silviu Coşa a declarat pentru News.ro că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.