O explozie puternică, urmată de un incendiu a avut loc vineri dimineață într-o pensiune din strada Dunării din Cluj-Napoca, relatează Monitorul de Cluj.O femeie a fost găsită carbonizată în pensiune iar alte 6 persoane au fost rănite, potrivit ISU Cluj. Femeia avea 37 de ani și era din Timiș.

Incendiu Cluj-Napoca (captura de ecran)Foto: Hotnews

Explozia a avut loc la o pensiune de pe strada Dunării. O femeie a murit și mai multe persoane au fost rănite.

"În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului a fost descoperită o persoană de sex feminin decedată/carbonizată şi au mai fost identificate încă două persoane de sex masculin, conştiente, care prezentau arsuri pe mare suprafaţă a corpului. Aceste două victime, conştiente, au fost transportate la spital. Suflul exploziei a afectat clădirile şi autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 metri. A mai fost acordată asistenţă medicală altor patru persoane, însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenţia pompierilor şi nu s-a extins la vecinătăţi. Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat. La acest eveniment au intervenit aproximativ 30 pompieri. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel stradal a fost lichidat", a transmis ISU Cluj.

Primarul Emil Boc a precizat, la Digi24, că, cel mai probabil, cauza exploziei a fost o acumulare de gaze. El a făcut apel la populație să verifice starea instalațiilor pentru a preveni alte tragedii.

Persoanele din clădirile aflate în proximitatea pensiunii pot fi cazate în locuri puse la dispoziție de către primărie, dacă va fi cazul. Boc a precizat însă că deocamdată nu se pune problema, clădirile din zonă fiind însă expertizate.

Locuitorii din zonă au fost treziţi în jurul orei 7:00 de o explozie puternică înregistrată la o pensiune. Deflagraţia a fost atât de puternică, încât rafturile unui magazin din zonă s-au prăbuşit, iar curentul electric a picat instant.

”Eu eram treaz deja când a fost explozia, s-a cutremurat tot blocul, deşi suntem la vreo 250m de locul respectiv. La noi în bloc şi la alte câteva din jur a picat instant curentul. Cioburile şi resturile au zburat vreo câteva zeci de metri în jur.”, a declarat pentru Monitorul de Cluj un bărbat care locuieşte la doar câţiva metri de locul exploziei.

Știre în curs de actualizare