Participarea la ceremoniile de 1 decembrie din București va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, potrivit Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care a stabilit sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, o serie de măsuri valabile până pe 8 decembrie. Hotărârea prevede şi măsuri privind desfăşurarea ceremoniilor de Ziua Naţională a României.

1 Decembrie, Ziua Nationala a RomanieiFoto: USER UPLOADED
  • Se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.
  • Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Accesul persoanelor în afara zonei oficiale la ceremonii este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale a României, în municipiul Bucureşti, este permisă la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.
  • Accesul şi participarea la ceremonii sunt permise doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie, precum şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi a regulilor de acces stabilite de autoritatea/instituţia organizatoare.
  • În vederea participării la ceremoniile oficiale/activităţile specifice dedicate Zilei Naţionale a României, atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

    Citește și:
  • VIDEO Cetățenii UE care vin în România din zona Africii de Sud vor fi obligați să se testeze și să intre în carantină / Nu putem exclude apariţia de cazuri cu noua tulpină Covid DOCUMENT

FOTO-VIDEO Când se aprind luminițele și cum arată târgurile de Crăciun din România / Bonus: cât plătește fiecare oraș pentru iluminatul festiv