Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îl felicită pe Nicolae Ciucă, învestit joi premier al noului guvern PNL-PSD-UDMR, și spune că CE va lucra cu noul Executiv pentru a găsi soluții împotriva pandemiei și pentru a implementa PNRR.

Ursula von der LeyenFoto: Comisia Europeana

Ursula von der Leyen a postat pe Twitter un mesaj în limba română:

  • "Felicitări NicolaeCiuca pentru învestirea în funcția de prim ministru!
  • Vom lucra împreună cu noul guvern român pentru a găsi soluții împotriva pandemiei și pentru a implementa planul național de redresare și reziliență".

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament, cu 318 voturi, așa cum era de așteptat, având în vedere noua majoritate. Pentru a trece, era nevoie de cel puțin 234 de voturi.

Membrii Guvernului PNL-PSD-UDMR au depus apoi jurământul de învestitură la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis, care în ianuarie 2017 își punea geaca roșie și mergea în Piața Universității alături de mii de români ieșiți în stradă după adoptarea OUG 13 de către Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu, a susținut că pentru a rezolva crizele este nevoie de un guvern solid, care acum există. "Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune", a spus Iohannis.