​Agenția internațională de poliție Interpol l-a ales joi drept președinte pe generalul emiratez Ahmed Nasser Al-Raisi, în ciuda acuzațiilor de tortură la adresa acestuia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alegerea lui Raisi a fost anunțată de agenția de presă de stat a Emiratelor Arabe Unite și de pagina de Twitter a Interpolului.

Înainte de votul de joi, organizațiile internaționale pentru drepturile omului au criticat posibila alegere a acestuia, spunând că ar fi un ”semnal pentru regimurile totalitare”.

O serie de plângeri de "tortură" contra lui Al-Raisi au fost depuse în ultimele luni în Franța, în condițiile în care sediul Interpol este la Lyon, dar și în Turcia, țara gazdă a Adunării Generale a instituției.

AL-Raisi a fost ales pentru patru ani și vine după mandat redus, început în 2018, al sud-coreeanului Kim Jong-yang, ales după arestarea predecesorului său chinez, Meng Hongwei.

De menționat că Emiratele Arabe unite au donat sau împrumutat Interpol cu 60 de milioane de dolari în ultimii ani, suma fiind echivalentă cu contribuțiile tuturor celorlalte 195 de țări membre într-un an de zile.