Trupul studentei de 21 de ani din Galați care a murit din cauza unei infecții generalizate după ce familia a acuzat că a fost diagnosticată greșit de două ori a fost exhumat, iar procurorii fac cercetători pentru ucidere din culpă. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au decis de asemenea exhumarea trupului unui bărbat de 46 de ani, care a murit în condiții suspecte, scrie Viața Liberă.

Spitalul Judetean GalatiFoto: spitalulurgentagalati.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au decis exhumarea cadavrelor a doi pacienți care și-au pierdut viața, recent, în condiții suspecte, la Spitalul Județean de Urgență Galați. Trupurile exhumate au fost duse la Serviciul de Medicină Legală Galați, pentru efectuarea autopsiilor cerute de anchetatori.

Primul caz este cel al lui Florin Chirilă, un bărbat de 46 de ani, din Galați, fără alte afecțiuni medicale, care a murit de o banală pneumonie, boală care s-a agravat însă după ce gălățeanul nu a primit, zile în șir, niciun tratament medical, și după ce a fost plimbat în mod inutil de la un spital la altul.

Cel de-al doilea caz este cel al Mihaelei Anghele, tânăra de 21 de ani, studentă în anul al treilea la Medicină, care a murit în secția de Reanimare a Spitalul Județean Galați, din cauza unei infecții generalizate, după ce rudele spun că ar fi fost consultată cu superficialitate și diagnosticată greșit, de două ori, de un medic din cadrul unității sanitare.

„În cursul zilei de luni, 22 noiembrie, procurorul de caz a dispus exhumarea celor două cadavre, operațiune care s-a pus în aplicare marți, 23 noiembrie. Cadavrele au fost aduse la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie, în scopul lămuririi, sub aspect medico-legal, a cauzelor exacte ale morții celor două victime”, a precizat procurorul Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.