O tânără de 21 de ani din Galați, studentă în anul al treilea la Medicină, a murit la Spitalul Județean, în urma unei infecții generalizate, iar familia fetei îi acuză pe medici că i-au greșit de două ori diagnosticul și au trimis-o acasă fără investigații, deși fata avea dureri foarte mari. Parchetul a anunțat marți că a deschis dosar penal în acest caz, pentru ucidere din culpă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mihaela avea 21 de ani și urma, în același timp, cursurile Facultății de Medicină și ale Școlii Postliceale de Asistente, conform stirilorprotv.ro.

“A, pentru o durere în spate veniți iar?”

Tânăra a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați în urmă cu aproape trei săptămâni, cu dureri de spate, iar mama ei spune că a fost preluată de un neurochirurg care i-ar fi pus diagnosticul în urma unei consultații superficiale.

  • “Un diagnostic greșit, deci subliniez, greșit, adică lombosciatică, fără să se apropie de ea. Pur și simplu a întrebat-o, ea i-a spus că <>. <>”, afirmă Carmen Anghele, mama tinerei, potrivit stirilorprotv.ro.

Tânăra a fost trimisă acasă cu diagnosticul de "lombosciatică" și i-au fost prescrise calmante, însă starea ei s-a agravat, astfel că a doua zi a revenit la spital. Medicul și-a menținut diagnosticul și i-a recomandat să facă un RMN. După încă o zi, după ce a descoperit că are un abces perianal, fata a revenit a treia oară la spital.

  • “Doamnele de acolo mi-au zis: <>. Dar eu, facându-i o poză cu acest abces, i-am arătat la doamna doctor și, pe urmă, când a văzut atunci s-a schimbat la 180 de grade: <>”, mai susține mama fetei.

A urmat o decizie greșită a familiei Mihaelei care, în urma unor neînțelegeri cu chirurgul, a decis să o ia din nou pe tânără acasă. Abia ziua următoare tânăra a intrat în operație, iar chirurgul i-a anunțat familia că are puține șanse de supraviețuire. Tânăra a decedat în secţia ATI a Spitalului Județean Galați, iar familia acuză și că, în spital, fata s-ar fi infectat cu bacterii nosocomiale.

"Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă"

Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi spune că a început o anchetă în acest caz, în urma unei plângeri formulate de familia fetei.

  • "Pacienta a fost internată în Spitalul Judeţean Galaţi, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare, adaptate în permanenţă la modificările clinico-biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării.
  • Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă.
  • Pe toată durata internării s-a ţinut legătura cu mama pacientei şi, în momentul de faţă, ne pare nespus de rău de pierderea suferită. Sesizarea care a fost depusă în cursul dimineţii urmează să fie analizată, rezultatul urmând a fi transmis mamei pacientei", a declarat medicul Violeta Şapira de la SJU Galaţi, citată de News.ro.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Parchetul Curții de Apel Galaţi a anunțat marți că procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

  • "S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit urmare neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi.
  • Dosarul penal menţionat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a anunțat Parchetul Curții de Apel Galaţi.