Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova anunţă că au deschis un dosar de cercetare penală după incendiul izbucnit la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Infracţiunile vizate sunt ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. La cercetări vor fi chemaţi să participe şi specialiştii de la INSEMEX, potrivit News.

incendiul de la Spitalul Judetean PloiestiFoto: ISU Prahova

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în cadrul dosarului sunt cercetate împrejurările în care a izbucnit incendiul care a dus la decesul a doi pacienţi şi rănirea unei infirmiere din cadrul unităţii medicale, care a suferit arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 25% din corp.

"S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanţilor din cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţia Antiexplozivă Petroşani, precum şi a altor specialişti cu expertiză în domeniul de referinţă. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, precizează sursa citată.

Doi bărbaţi au murit, joi dimineaţă, după ce un incendiu a izbucnit în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau trataţi pacienţi cu coronavirus.