În procesul-verbal întocmit de pompieri în urma incendiului izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase din Ploiești se vorbeşte despre un posibil scurtcircuit produs la o priză, spune managerul Spitalului Judeţean, Bogdan Nica.

Incendiul PloiestiFoto: Captura YouTube
  • "Dânşii opinează, fără să aibă părere definitivă, că se pare că, mişcându-se un pat, s-a atins o priză din perete şi probabil acolo s-a produs un scurtcircuit", a spus Nica, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul administrativ al SJU, conform Agerpres.

El a susținut că, la controlul din februarie, reprezentanţii ISU Prahova nu au depistat nereguli la Secţia de Boli Infecţioase, singura problemă semnalată fiind legată de numărul de extinctoare, care între timp a fost remediată.

  • "Amenda s-a luat în luna februarie a acestui an pentru faptul că din 2014 acest spital nu a îndeplinit condiţiile de autorizare. Noi am primit buget de la Consiliul Judeţean (...), pentru că de la Ministerul Sănătăţii în anul de graţie 2021 am primit zero lei, şi imediat ce am primit bugetul, am început procedurile prealabile. Suntem deja cu avize pe trei corpuri, iar în 30-40 de zile şi secţia exterioară de Boli Infecţioase va primi autorizaţia definitivă de securitate la incendiu.
  • La controlul ISU din februarie, la Boli Infecţioase nu s-au găsit nereguli de niciun fel, dar (...) s-au găsit nereguli în ceea ce priveşte numărul de extinctoare, pe care l-am remediat. (...) La Boli Infecţioase nu mai era nimic de remediat. Era secţia noastră fanion, unde erau cel mai bine trataţi bolnavii şi avea toate verificările", a mai spus Bogdan Nica.

El a mai susținut că a transmis săptămânal personalului instrucţiuni de protejare la incendiu, iar salonul în care s-a produs incendiul avea ventilaţie bună, atât pe geam, pe care pompierii l-au găsit deschis, cât şi pe uşă, având uşă în exterior.

  • "Regret enorm ce s-a întâmplat şi mă consider principalul vinovat", a spus Nica, transmiţând condoleanţe victimelor.

Întrebat dacă îşi va da demisia din funcţie, iniţial Bogdan Nica a spus că o va face dacă CJ va considera că aceasta este soluţia, precizând ulterior că este o decizie personală pe care o va lua în cursul acestei zile.

Două persoane în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, au decedat în urma incendiului izbucnit joi dimineaţă într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase al SJU. De asemenea, o infirmieră a suferit arsuri, ea fiind transportată la Spitalul Floreasca.