​​Bogdan Cristian Nica, managerul Spitalului Județean din Ploiești, unde doi pacienți au murit în urma incendiului izbucnit joi dimineață în secția exterioară de Boli infecțioase, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului, este, potrivit propriilor declarații, membru PNL din anul 1990, din perioada studenției. În 2019, când liberalii erau în opoziție, Bogdan Nica își anunța trecerea la ALDE, dar pare să fi revenit între timp în grațiile PNL, care l-a numit, în octombrie anul trecut, managerul Spitalului Județean Ploiești. În ultimii 15 ani, Bogdan Nica a schimbat funcții de conducere în Ministerul Sănătății, Ministerul Mediului, DSP Prahova și ANPC.

Bogdan NicaFoto: Arhiva personala

Bogdan Nica s-a născut la 17 decembrie 1966 și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca în anul 1993.

S-a înscris în PNL în anul 1990, încă din perioada studenției, potrivit propriilor declarații. În 2019, când PNL era în opoziție, Nica trecea la ALDE, partid aflat la guvernare, motivând că "este un partid liberal".

Totuși, în octombrie 2020, Bogdan Nica este numit de noul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL) în funcția de manager interimar al Spitalului Județean din Ploiești.

Bogdan Nica nu se află nici pe departe la prima funcție de conducere. În paralel cu calitatea de membru PNL și membru în conducerea PNL Prahova timp de ani buni, a schimbat funcții de conducere în câteva instituții, în ultimii 15 ani:

  • Director executiv al DSP Prahova în perioada 2005 - 2006
  • Secretar general în Ministerul Sănătății între 2007 - 2008
  • Președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în perioada 2012 - 2014
  • În noiembrie 2016 a candidat pe lista PNL Prahova pentru un loc de deputat la alegerile parlamentare
  • Consilier al primarului Ploieștiului în 2017
  • Secterar general adjunct în Ministerul Mediului și director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Timiș în 2019.
  • Director al Direcției de Sănătate Publică Prahova în 2020
  • Managerul Spitalului Județean din Ploiești din octombrie 2020

CV-ul lui Bogdan Cristian Nica poate fi consultat aici.