Clinica privată Nera unde cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a fost internat pentru recuperare post-COVID înainte de transferul la Spitalul Județean din Reșița a transmis luni că vineri, la internare, artistul avea valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. Au fost stabilite 15 şedinţe de terapie, dar artistul nu a făcut nicio şedinţă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un comunicat de presă transmis luni și citat de News.ro, reprezentanții Clinicii Nera spun că Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, pentru recuperare post-COVID, în stare generală bună de sănătate.

Reprezentanții clinicii afirmă că artistul a fost consultat în cursul după-amiezii, iar la consultația preliminară s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat. Starea cântărețului a fost bună în toată această perioadă, precizează Clinica Nera. În cursul dimineţii de sâmbătă, artistul s-a simţit rău, fiind transferat la Spitalul din Oraviţa, apoi la Reşiţa.

  • ”Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie. Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa. Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care au oprit tusea şi hempotizia.
  • Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior, a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică.
  • Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai transmis Clinica Nera.

Reprezentanţii clinicii private au făcut mai multe precizări legate de pacienţi, de tratament şi de procedurile la care sunt supuşi:

  • ”Cinica Nera nu administrează medicaţia cronică a pacienţilor, acest lucru este în responsabilitatea pacienţilor şi a aparţinătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar mai ales în dozele mici de testare a toleranţei nu poate creşte valoarea INR (anticoagularea sângelui).
  • Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea şedinţei. La valori INR 6-7, constatate la SP Reşiţa, hemoptizia poate apare şi spontan sau după un episod de tuse severă şi reprezintă o complicaţie directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică.
  • În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activităţii”.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara la spitalul din Reșița după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată (Clinica Nera).

Parchetul Judecătoriei Reșița a anunțat luni că a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul cântăreţului de muzică populară.