Interpretul de muzică populată din Mehedinţi Petrică Mâţu Stoian a decedat, sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, la Spitalul Judeţean din Reşiţa, informează News.ro. El a fost dus de urgenţă la spital, după ce starea sa s-a înrăutăţit, el fiind internat iniţial la Clinica Nera pentru recuperare post-COVID.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei locale din județul Caraş-Severin, intrepretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mâţu Stoian, care era pacient la Clinica Nera pentru recuperare post-Covid, a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. Medicii de la clinică au solicitat o ambulanţă şi au transferat pecientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa.

Medicii din Reşiţa l-au preluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi l-au internat pe Secţia ATI unde a fost intubat.

După numai câteva ore, potrivit presei locale, artistul a decedat.

Medic: Avea şi alte afecţiuni, se afla sub tratament cu anticoagulante

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa, starea lui Petrică Mâţu Stoian era deja una gravă când a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc bună (...). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (...). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa, potrivit Agerpres.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (...) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

Petrică Mâţu Stoian avea 61 de ani.