Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la un eveniment al IMM-urilor, la care a fost prezent şi liderul PNL Florin Cîţu, că doreşte să îi asigure pe toţi de buna sa credinţă şi a preşedintelui PNL, arătând că formula de guvernare PNL-PSD este ”singura soluţie politică”, iar el îşi asumă acest proiect.

Marcel CiolacuFoto: PSD

Preşedintele PSD a făcut referire în discursul său la întâlnirea de joi cu reprezentanţii PNL, pentru formarea guvernului şi a unei noi majorităţi.

”Sunt ferm convins că, din acest moment, atât eu cât şi colegul meu Florin Cîţu vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorităţi, al celor care vor încerca să ne demonstreze că direcţia în care am plecat nu este cea corectă.

Fiecare dintre noi ştim ce am greşit, îmi pare rău, cu adevărat voi aţi greşit mai mult, pentru că aţi fost la putere. Eu vreau să vă asigur de buna mea credinţă şi după discuţia de ieri, şi de buna credinţă a preşedintelui Florin Cîţu”, a spus Ciolacu, potrivit News.ro.

El a precizat că cele două partide au depăşit momentul în care ”am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziţionări”.

”Eu consider, şi o spun cu toată responsabilitatea, că în acest moment de răscruce a României, nu avem altă soluţie politică”, a spus Ciolacu.

El a mai afirmat că, dacă va continua răzoiul dintre cele două partide mari ale României, la anul, în martie, vom vorbi de o nouă criză politică şi în mod categoric de alegeri anticipate.

”Să nu credeţi că cei care vor să stăpânească acestă ţară prin dezbinarea românilor se vor opri aici. Îmi asum acest proiect, sper să reuşim să îl realizăm”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu: Nu putem spune peste noapte că totul este roz între PNL și PSD

Întrebat de jurnaliști vineri dacă s-a ajuns la o înțelegere între PNL și PSD, date fiind declarațiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, premierul Florin Cîțu a spus:

  • 'Eu v-am spus și după discuția de aseară. A fost o discuție bună și este o discuție care pentru noi..acum nu putem spune peste noapte că totul este roz între PNL și PSD. Dar, ce pot să spun este că, suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un Guvern. Ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România și trebuie să găsim o formulă prin care să guvernăm România în următoarea perioadă. Dar repet, decizia pentru PNL, va fi luată în PNL.", a spus Florin Cîțu.

Premierul interimar a spus că luni va fi o ședință a BPN în Partidul Național Liberal.

Întrebat despre varianta unei Guvernări PNL-PSD cu rotație de premieri la 2 ani, Cîțu a spus:

  • "Domnul Ciolacu am văzut că a dat din discuția de ieri și repet și eu. Aseară nu s-a vorbit aproape deloc despre portofolii sau despre funcția de premier. Da, este pe masă această variantă, dar trebuie să mergem fiecare în partidul lui și să vedem dacă această variantă este acceptată în partid."

Ar putea accepta PNL să cedeze PSD funcția de premier chiar și pentru 2 ani?

  • "Stați să vedem care este formula la care se ajunge. În acest moment, mandatul pe care l-am avut eu și echipa de negociere este de a negocia atât cu PSD cât și cu USR, luăm concluziile de la amândouă și mergem către partid.", a declarat Cîțu.

Întrebat dacă mai are discuții și cu liderul USR, Dacian Cioloș, Cîțu a spus:

  • "Da, discutăm..n-am înțeles și aici sunt puțin dezamăgit pentru că am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri am văzut o declarație în spațiul public a domnului Cioloș care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că atunci când vorbești de președintele PNL ar fi o glumă să fie premier. Dar menținem dialogul și discutăm și cu ei..", a spus premierul.

Întrebat dacă UDMR va face parte din viitorul Guvern, Cîțu a spus: "Cei de la UDMR sunt partenerii noștri, alaturi de noi, și vom merge cu UDMR în orice formulă."

Referințe: