Premierul interimar Florin Cîțu a precizat vineri că a avut o convorbire telefonică cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la Ministerul Finanțelor pentru a-i explica cum poate accesa bani din trezorerie pentru a rezolva provizoriu problema alimentării cu energie.

Florin CituFoto: Captura Guvern

Cîțu a mai spus că guvernul său a emis o ordonanță în urmă cu câteva luni, în baza căreia, în situații de urgență autoritățile locale se pot împrumuta. Soluția este însă una provizorie, pentru câteva zile, urmând ca apoi să fie identificată o soluție.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat, joi, că a găsit un furnizor de gaz către compania de termoficare Colterm, pentru a putea fi reluată furnizarea de agent termic, însă contractul este valabil doar până luni, 1 noiembrie, iar sistemul centralizat de termoficare va funcţiona la nivel minim.

Aproximativ 50.000 de gospodării din Timișoara, majoritatea spitalelor și instituțiile publice au rămas fără apă caldă și căldură de marți, după ce E.On a oprit furnizarea gazului către firma de termoficare Colterm, din cauza datoriilor acumulate.

Dominic Fritz a anunțat joi după-amiază că un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat și Colterm "va începe cât de repede se poate" furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale.