Deputaţii UDMR vor ca intervenţia rapidă în cazul urşilor agresivi să fie extinsă şi la extravilanul localităţilor, iar amendamentul a fost votat în Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor. Reamintim că în iulie Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care să permită inclusiv împușcarea urșilor agresivi, în intravilanul localităților.

Ursoaica cu puiFoto: freepik.com
  • ”Deputaţii Uniunii Democrate Maghiare din România au amendat proiectul de lege privind aprobarea OUG-ul pentru intervenţia imediată în cazul urşilor agresivi.
  • Propunerea vizează extinderea reglementării şi în extravilan”, a anunţat, miercuri, ministrul Mediului, Tánczos Barna, conform News.ro.

El a precizat că amendamentul a fost votat în Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor.

”Mulţumesc colegilor de la UDMR pentru susţinere. Continuăm munca, asigurăm protecţia speciilor, dar protejarea oamenilor şi a bunurilor acestora rămâne prioritatea noastră atât în intravilan, cât şi în extravilan”, a mai susținut ministrul.

Reamintim că, la iniţiativa Ministerului Mediului a fost adoptată o Ordonanță de Urgență prin care s-a stabilit o procedură de intervenţie rapidă în cazul urşilor agresivi, procedura putând duce până la împuşcarea animalului. Procedura vizează doar atacurile urşilor în intravilanul localităţilor.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Cum vor interveni autoritățile pentru alungarea urșilor din localități: Dacă riscul este mare, prima opțiune este eutanasierea, nu împușcarea / Procedura, în detaliu