Sindicatul Europol din Poliție spune că la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să descopere golful, în traficul din București a avut loc un conflict între șoferi care a degenerat, fiind aplicate lovituri cu crose de golf.

Bataie in trafic in CapitalaFoto: Sindicatul Politistilor Europol

”La scurt timp după declarația de sâmbătă a lui Klaus Iohannis, Președintele României, de pe un teren de golf din jud. Alba, prin care încuraja românii să "descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții", pe un bulevard din București, s-au scos crosele. S-a jucat la sânge, cu multă patimă și pasiune, doar că nu pe terenul de golf, ci pe asfaltul de pe bulevard”, se spune într-o postare de pe pagina de Facebook a Europol.

”Fenomenul agresiunilor din trafic este tot mai accentuat, iar faptul că astăzi orice șofer poate avea în mașină, la îndemână, orice obiect contondent, de genul bâtă de baseball, crosă de golf, săbii, macete etc ne demonstrează încă o dată cât de depășită este legea și politica penală din România”, acuză sindicaliștii.

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport”, a declarat șeful statului sâmbătă, în comuna Pianu de Sus din judeţul Alba.