Doctorița din Pucioasa şi soţul acesteia au fost reţinuţi pentru 24 de ore în dosarul privind eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-Covid-19, a anunţat joi seară Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Medicul de familie este acuzat că a eliberat fictiv 10 adeverințe de vaccinare anti-COVID unor sportivi de la echipa de fotbal unde soțul ei este antrenor și președinte al clubului de fotbal.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de o femeie (medic de familie) şi de soţul acesteia. Aceştia sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-Covid-19”, a precizat IPJ Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Amintim că Poliția Română a anunțat joi dimineață că au fost făcute percheziții vizând un medic de familie din Pucioasa care ar fi eliberat adeverințe de vaccinare anti-COVID pentru 10 persoane care nu au fost însă vaccinate.

Potrivit sursei citate, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că perchezițiile au avut loc la sediul unui cabinet medical individual din comuna Corbii Mari, la sediul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și la domiciliul unui medic de familie din comuna Aninoasa.

Conform surselor citate, medicul de familie, în vârstă de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea anti-COVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive.

Reamintim că managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a semnalat săptămâna trecută o așa-numită "vaccinare la chiuvetă" - "te duci în cabinetul de vaccinare, plătești, doza se aruncă în chiuvetă și tu obții certificatul că ești vaccinat".

Ministerul Sănătății a sesizat organele de cercetare penală în ultimele săptămâni în cazul a 370 de persoane care au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false, obținute prin modificarea datelor, declara, tot săptămâna trecută, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. El a explicat pentru HotNews.ro că situația este diferită de așa-numita "vaccinare la chiuvetă" și că pentru astfel de situații au existat "doar câteva sesizări" punctuale, fiind anunțată, de asemenea, Poliția.