Vicepremierul Dan Barna spune că a văzut informaţii apărute în spaţiul public conform cărora unii dintre cei care ar trebui să asigure vaccinarea anti-COVID ar fi aruncat serul, dar au eliberat certificate de vaccinare, el subliniind că nu are date oficiale că s-a întâmplat acest lucru. Dan Barna face apel la oameni să anunțe autoritățile dacă au informaţii despre astfel de situații.

Vaccinuri Pfizer, Moderna, Astrazeneca si JanssenFoto: Marc Bruxelle / Alamy / Alamy / Profimedia
  • "Dacă ştiţi, sau puteţi să confirmaţi o situaţie reală în care o persoană sau mai multe nu s-au vaccinat şi au primit certificate dintr-un anumit punct de vaccinare, vă rog mergeţi la cea mai apropiată secţie de poliţie şi semnalaţi acest lucru.
  • Este un fapt foarte grav pentru că, pe de o parte, datele despre vaccinare nu mai sunt credibile şi, în egală măsură, persoane care se pretind a fi vaccinate riscă să devină persoane care răspândesc boala, pentru că cineva care face asta - evident, intenţionat, că nu faci din greşeală - va continua să pretindă că este vaccinat, pentru că va pretinde că are certificat”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la TVR, conform News.ro.

El a spus că este "de neacceptat" ca persoane care nu s-au vaccinat să primească certificat, catalogând situaţia drept una extrem de gravă.

Medicii din Timișoara se confruntă cu un fenomen care tinde să capete amploare: unii pacienți cu COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați, scrie tion.ro.

  • "Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați?", se întreabă managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea.
  • "Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.
  • Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.
  • Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați.
  • Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!", a declarat miercuri, la Digi 24, medicul Cristian Oancea.

Poliția Timiș a anunțat că a început verificări.