Medicii din Timișoara se confruntă cu un fenomen care tinde să capete amploare: unii pacienți cu COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați, scrie tion.ro. "Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați?", se întreabă managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea.

Dr. Cristian OanceaFoto: AGERPRES
  • "Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.
  • Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.
  • Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați.
  • Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!", a declarat miercuri, la Digi 24, medicul Cristian Oancea.

Poliția Timiș a anunțat că a început verificări.

"Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (mass-media), precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, conform tion.ro.

Ulterior, Poliția Timiș a anunțat că a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor.

În spitalele din Timiș sunt internate, miercuri, 72 de persoane confirmate cu coronavirus. 17 dintre ele sunt la terapie intensivă.