Sâmbătă, la patru zile de la izbucnirea scandalului privind reținerea sa în SUA, acum 20 de ani, după ce a fost prins băut la volan, Florin Cîțu a răspuns întrebărilor jurnaliștilorpe această temă, însă la multe dintre ele a spus că nu își amintește exact. El a afirmat că și-a vândut mașina și s-a împrumutat pentru a plăti amenda în Statele Unite, dar nu mai știe exact câți bani a luat împrumut și de unde. De asemenea, el a spus că nu își amintește exact nici dacă a stat 48 de ore în arest și nici dacă a fost încătușat. Cât despre cât a băut înainte de a se urca la volan, premierul afirmă că a băut bere, dar nu mai știe cât: "Nu pot să duc 7-8 beri".

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu a făcut declarații de presă sâmbătă după-amiază la Palatul Victoria, iar înainte de a prezenta rectificarea bugetară, el a răspuns câtorva întrebări ale jurnaliștilor pe tema reținerii sale în SUA. Florin Cîțu a răspuns la mai multe întrebări spunând că nu își mai amintește.

Ce a răspuns Florin Cîțu întrebat ce și cât băuse, cât a stat în arestul Poliției, dacă a fost încătușat sau cât a plătit amenda și pentru întreaga procedură judiciară:

  • "Cred că era o sâmbătă, era 3 decembrie. Fusese ziua colegului meu de cameră şi de acolo veneam. Doar ştiu că am depăşit, am băut îndeajuns ca să depăşesc limita legală. În rest nu ştiu exact...
  • Cred că bere am consumat. (...) Nu pot să duc 7 - 8 beri, dar am băut ca să depăşesc limita legală şi am fost oprit.
  • Din ce îmi aduc aminte nu au fost 48 (de ore de arest - n.r.), dar am plătit tot ce a fost nevoie sau dacă a trebuit să plătesc am plătit.
  • A trebuit să vând maşina şi cred că m-am şi împrumutat de la bancă. Nu mai ştiu exact".

Chestionat apoi de unde s-a împrumutat exact, premierul a răspuns că nu mai știe exact și că nu își mai amintește nici de unde a luat apoi banii pentru a achita împrumutul. Cât despre restituirea banilor, el a spus că crede că a plătit.

Florin Cîțu a fost întrebat și despre un dosar în 2008, care apare tot pe site-ul instanței din Iowa, legat de plata unei sume de 100 de euro, spunând că nu are nicio explicație: "În 2008 eram deja în România, deci chiar nu știu despre ce e vorba. (...) Mașina cred că am vândut-o cu 1.500 de dolari, era veche, era de prin 1988. (...) Chiar nu știu, nu am achitat nici o sumă de 100 de euro, în 2008 eram în România. O să mă interesez".

De asemenea, întrebat dacă a fost încătușat, Cîțu a răspuns: "Nu mai țin minte, dar am respectat toate procedurile legale".

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu și scandalul reținerii sale în SUA: Nu l-am informat pe Iohannis înainte, nu am considerat relevant. Am discutat acum cu el, nu este o situație penală / Niciun moment nu m-am gândit să demisionez