România nu va ajunge la o nouă carantină naţională în valul al patrulea al pandemiei de COVID-19, afirmă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Raed ArafatFoto: Captura

Întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă în valul patru ar putea exista o nouă carantină în România, aşa cum a fost atunci când a apărut virusul, șeful DSU a spus că nu vede o revenire la măsuri radicale.

  • "Nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală.
  • Deci nu văd o revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri. Cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a afirmat Arafat, citat de News.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis joi prelungirea cu 30 de zile, începând de 11 august, a stării de alertă impuse în contextul pandemiei de Covid-19, autoritățile menținând restricțiile care sunt în vigoare la acest moment.

Ultima oară când s-a prelungit starea de alertă, pe 8 iulie, au fost aduse și câteva modificări și relaxări ale măsurilor anti-coronavirus. Atunci, Raed Arafat explica faptul că una dintre cele mai importante modificări a vizat creşterea de la 90 la 180 de zile a perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control al răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală.

CITEȘTE ȘI: Cât de pregătiți suntem pentru valul 4 al pandemiei?