Un bărbat aflat pe o trotinetă electrică a murit la spital, după ce a fost șicanat în trafic de un motociclist, în apropierea intersecției dintre Calea Vitan și Șoseaua Olteniței din Capitală. Potrivit procurorilor, cei doi au avut o discuție în contradictoriu și s-au amenințat, iar motociclistul a coborât de pe motocicletă și a alergat pentru a-l lua la bătaie pe cel de pe trotinetă, a aruncat cu casca în el, iar victima s-a dezechilibrat și a căzut, fiind lovită de o mașină.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Incidentul a avut loc miercuri seară, iar victima a fost grav rănită, fiind dusă la spital, unde a murit după aproximativ o oră și jumătate.

Parchetul Tribunalului București a anunțat joi după-amiază că motociclistul a fost reținut pentru infracțiunea de omor, urmândsă fie sesizat Tribunalul București cu propunere arestare preventivă pentru 30 de zile. El a fost arestat.

Bărbatul care a murit avea 39 de ani.

Filmul evenimentelor, prezentat de procurori:

  • În 4 august, la ora 18:30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcărești către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecția dintre Splaiul Unirii și Calea Vitan Bârsești, fiind oprit la culoarea roșie a semaforului electric, motociclistul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.
  • Pe fondul discuțiilor în contradictoriu cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au plecat, îndreptându-se către intersecția dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței.
  • Motociclistul a ajuns primul în apropierea intersecției respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea bărbatului aflat pe trotineta electrică. Când acesta s-a apropiat, motocliclistul a alergat către el, cu intenția de a-l agresa, determinându-l să treacă de axul despărțitor dintre cele două sensuri de deplasare.
  • De asemenea, el a aruncat cu casca în victimă, lovind-o la cap. Bărbatul de pe trotinetă s-a dezechilibrat și a căzut, fiind lovit frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus.
  • În urma impactului, victima a fost grav rănită și dusă la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră și jumătate de la momentul impactului.