Cei care se întorc duminică de la mare sunt nevoiți să aștepte în coloană pe Autostrada Soarelui, astfel că Centrul Infotrafic recomandă folosirea rutelor alternative.

A2 - Autostrada SoareluiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Infotrafic le recomandă șoferilor care se întorc de pe litoral duminică folosirea rutelor alternative, pentru evitarea aglomerării Autostrăzii A2 Constanța – București, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Șoferii sunt sfătuiți să crească distanța dintre autovehicule, să se asigure înaintea schimbării benzii de circulație și să semnalizeze această intenție.

Reamintim că vineri dimineață, pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre Constanța, a avut loc un accident în lanț în care au fost implicate 55 de mașini în care se aflau 155 de persoane. Carambolul a avut loc în patru zone de pe autostradă, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, în condiții de ceață densă.

În urma accidentului 16 persoane au fost duse la spital, iar alte opt au primit asistență medicală la faţa locului.