Incendiul izbucnit vineri în Parcul Natural Porţile de Fier a fost stins sâmbătă în jurul prânzului, focul afectând o suprafaţă totală de 10 hectare de vegetaţie, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.

Incendiul din parcul Portile de FierFoto: ISU Mehedinti

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de trăsnet.

„La ora 13.55, incendiul izbucnit în Parcul Natural Porţile de Fier a fost stins, suprafaţa afectată fiind de 10 hectare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de trăsnet”, au transmis cei de la ISU Mehedinţi, citați de Agerpres.

Pompierii au intervenit, vineri, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier, în zona Dubova - Tişoviţa.

Conform ISU Mehedinţi, din primele estimări, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa cinci-şase hectare.

„Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova. În sprijin a fost solicitat şi un elicopter care efectuează recunoaştere aeriană pentru evaluarea situaţiei”, a informat ISU Mehedinţi.