O pădure de rășinoase arde pe o suprafață de aproximativ 6 hectare în Parcul Natural Porţile de Fier, iar accesul forțelor de intervenție este îngreunat din cauza terenului accidentat.

incendiu in Parcul Natural Portile de FierFoto: Captura

Pompierii intervin pentru stingerea incendiului care a izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de pin din parcul natural Porţile de Fier, în zona Dubova - Tişoviţa, iar din primele estimări focul se manifestă pe o suprafaţă de circa cinci-şase hectare, din parcul natural Porţile de Fier, în zona Dubova - Tişoviţa, potrivit ISU Mehedinţi.

  • "Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova. În sprijin a fost solicitat şi un elicopter care efectuează recunoaştere aeriană pentru evaluarea situaţiei", a transmis ISU Mehedinţi, conform Agerpres.

Pompierii spun că incendiul se manifestă pe două părţi ale unui versant.

  • "În urma executării recunoaşterii aeriene, efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin, s-a observat că incendiul se manifestă pe două părţi ale versantului, în partea superioară a acestuia. Accesul forţelor de intervenţie este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru", se precizează într-un comunicat al ISU Mehedinţi.

Conform aceleiaşi surse, în funcţie de evoluţia situaţiei şi a resurselor disponibile la nivel naţional, se va solicita intervenţia aeriană pentru stingerea tuturor focarelor.