Rondul de la aviatorilor a fost golit practic de mașini cu câteva secunde înainte ca elicopterul american Black Hawk să aterizeze de urgență în acel loc. O echipă de polițiști aflați în zonă a oprit circulația imediat cum au văzut că elicopterul se apropie la joasă altitudine.

Polițiștii din intersecția unde a aterizat elicopterul militarFoto: Politia Romana

„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție”, se arată în mărturia polițiștilor publicată de Poliția Română.

„Am anunțat imediat dispeceratul și toți colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!” spune polițistul de la Brigada Rutieră București.

Meritul polițiștilor ca incidentul din piața Charles de Gaulle să nu se soldeze cu victime a fost remarcat și de către polițistul Marian Godină care a povestit ironic despre misiunile de dirijare a traficului din giratorii.

„Când lucram la Rutieră, căutam mereu argumente pentru a nu mai fi trimiși să dirijăm traficul în sensurile giratorii. Din toate sensurile era aglomerat, așa că mare lucru nu puteam face, în afară de a produce un haos ceva mai organizat. După ziua de azi, orice șef de la circulație ar putea spune că trebuie să fii în giratoriu "că dacă aterizează vreun elicopter, cine oprește o tragedie?" Nu știu sigur, dar bănuiesc că polițiștii aflați azi în giratoriul de la Aviatorilor au un merit mare pentru lipsa victimelor”, a scris Godină.

CITEȘTE ȘI: