O puternică explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi noapte, la Combinatul Axomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani fiind rănit. Compania a precizat că incidentul s-a produs în momentul pornirii unei instalaţii de producere a amoniacului. ISU Mureş a transmis mesaj RO-Alert. Specialiştii precizează că norul de fum nu se îndreaptă către oraş.

Incendiu AzomuresFoto: Captura YouTube

UPDATE 08.23 Incendiul izbucnit la coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac a fost lichidat, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

”În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare.

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu exista niciun pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior”, a transmis ISU Mureş, potrivit News.ro

Compania a precizat în ce condiţii s-a produs incidentul.

”În timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş”, a transmis Azomureş.

Compania precizează că situaţia este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprita complet.

Amintim că, vineri, o explozie urmată de un incendiu s-a produs la Rafinăria Petromidia, în urma evenimentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost răniţi, iar dintre aceştia patru au fost spitalizaţi.