Un bărbat a ajuns la spital, sâmbătă după-amiază, după ce a fost atacat de un urs în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, a anunțat primarul Antal Arpad, scrie Agerpres. Din informațiile apărute în spațiul public, se pare că victima era la alergat, scrie

Ursi din RomaniaFoto: Kutizoltan, Dreamstime.com

Covasna Media.

"Un nou atac grav al urşilor a avut loc de data aceasta între Şugaş Băi şi Sfântu Gheorghe. Persoana rănită este în stare stabilă şi primeşte îngrijiri la Spitalul Judeţean", a scris Antal Arpad pe Facebook.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, care a fost atacat de urs, a fost adus la spital cu multiple muşcături şi zgârieturi în zona scalpului şi pe partea superioară a corpului, respectiv umeri, spate, în zona toracică şi abdominală.

Antal Arpad a mai adăugat că este nevoie de "o acţiune decisivă" pentru a stopa atacurile urşilor, menţionând că situaţia "a depăşit limita normalităţii" , devenind "de nesuportat" .

"Cred că este important să protejăm mediul natural şi urşii, dar viaţa oamenilor este cea mai importantă! Ştiu că atacurile urşilor sunt o problemă sensibilă pentru mulţi oameni, dar este nevoie de o acţiune decisivă şi nu trebuie să mai întârziem! În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase. În România, vânarea de carnivore mari, cum ar fi urşii şi lupii, a fost interzisă în urmă cu 5 ani, iar oameni nevinovaţi plătesc preţul acestei decizii extreme! Această situaţie este acum de nesuportat şi trebuie găsită o soluţie la problema urşilor cât mai curând posibil, pentru că această situaţie a depăşit limita normalităţii, iar echilibrul dintre om şi vânatul mare periculos a fost rupt", a afirmat Antal Arpad.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a făcut un apel către cetăţeni să circule cu atenţie spre staţiunea Şugaş Băi.

Apelul lui Arpad vine în contextul în care ministrul Mediului a anunțat schimbarea legislației pentru împușcarea urșilor agresivi în 24 de ore

Citește și:

Manifestație la Ministerul Mediului pentru intervenția rapidă împotriva urșilor. Un alt bărbat a fost atacat în Argeș