Crimele de la Oneşti, rechizitoriu: "Strigătele de disperare şi de agonie ale celor două victime - Hai, hai că ne omoară nenorocitul... haideţi... haideţi... nu, nu, nu..." - au răsunat pe stradă

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 25 iunie 2021, 16:13 Actualitate | Esenţial


Gh Morosan
Foto: Captura
Bărbatul care în luna aprilie a omorât doi muncitori pe care i-a sechestrat într-un apartament din Oneşti şi-a planificat crima şi a vrut ca totul să fie public. Încă dinainte de a ajunge la locuință, el i-a cerut soţiei să ia legătura cu o televiziune locală - lucru pe care aceasta l-a şi făcut - dar şi să transmită live, pe Facebook, ceea ce s-a întâmplat după ce i-a luat ostatici pe cei doi muncitori. Pe parcursul celor cinci ore în care i-a ţinut ostatici, înainte de a-i ucide, Gheorghe Moroşan a cerut insistent să discute cu ministrul Justiţiei şi cu cel de Interne, dar a cerut şi ca la faţa locului să vină jurnaliști, dar un poliţist i-a cerut unui jurnalist local că nu înregistreze şi să nu difuzeze un interviu cu Moroşan, scriu procurorii în rechizitoriu.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori în acest caz, o vecină, prietenă de familie cu soţii Moroşan, i-a anunţat pe aceştia că în fostul lor apartament se fac lucrări de renovare, iar cei doi i-au cerut acesteia să facă rost de numărul de telefon al unei televiziuni, pe care să o anunţe despre ce urma să se întâmple. Soţia a şi făcut acest lucru, însă reportera unei televiziuni locale a ignorat apelul, crezând că este o glumă a unor colegi.
 • "Cei doi inculpaţi au ştiut de la bun început modalitatea în care aveau să acţioneze şi, pentru a fi siguri de reuşita lor, înainte de a pleca de la domiciliu inculpatul a luat asupra sa un cuţit, dar şo spray-uri iritant lacrimogene pentru a înfrânge rezistenţa persoanelor aflate în apartament”, se arată în rechizitoriu, conform News.ro.
Procurorii au mai stabilit că bărbatul care i-a ucis pe cei doi a cumpărat de la un magazin auto, înainte de a ajunge la fostul său apartament, coliere autoblocante cu care să le poată imobiliza pe victime. Imediat ce a intrat în apartament, Gheorghe Moroşan i-a pus pe cei doi muncitori să se întindă pe podea, ameninţându-i cu cuţitul, iar aceştia s-au conformat, fiind legaţi cu mâinile la spate.

"Până nu vine ministrul Justiţiei, în două ore îi omor"


La aproximativ un sfert de oră de la intrarea în apartament, Moroşan a dat un prim apel la 112, în care s-a prezentat, a dat adresa la care se află şi a cerut să vorbească cu ministrul Justiţiei şi cu cel de Interne. El a amenințat în acel apel telefonic, clar, că „le ia gâtul ca la broaşte” celor doi muncitori dacă doleanţele nu îi sunt îndeplinite în decurs de două ore.
 • "Să-mi vină în faţa apartamentului să stea de vorbă cu mine, dar până nu vine ministrul Justiţiei, ministrul de Interne nu aveţi nicio şansă, în două ore îi omor, vă uitaţi cum îi omor”, îi spunea Gheorghe Moroşan operatoarei la 112 în primul apel, dat la ora 11:47, la doar 13 minute de când intrase în apartament.
După ce au apărut primele echipaje la faţa locului, agresorul i-a cerut soţiei sale să înceapă să înregistreze totul şi să transmită în direct pe Facebook.

În tot timpul de cinci ore cât au fost ţinuţi ostatici cei doi muncitori, înainte de a fi ucişi, soţia lui Gheorghe Moroşan i-a dat acestuia detalii despre poziţionarea forţelor de ordine trimise la faţa locului.

În timpul negocierilor purtate de oficiali ai Poliţiei, agresorul a cerut să discute telefonic cu ministrul Justiţiei şi cu cel de Interne, dar şi cu un reprezentant al Chimcomplex Borzeşti, firma care i-a executat silit apartamentul din cauza unei lipse în gestiune a soţiei sale. La un moment dat, Gheorghe Moroşan a solicitat suma de 300.000 de euro.

Un al doilea apel dat de agresor la 112 arată că acesta cere din nou intervenţia unuia dintre cei doi miniştri, iar când i se spune că distanţa este lungă, el susţine că ministrul poate veni "cu racheta”. În timpul acelui apel, dispecerul de la poliţie reuşeşte să vorbească, pentru scurt timp, cu unul dintre cei doi muncitori ţinuţi ostatici, căruia reprezentantul autorităţilor îi transmite: "Rugămintea mea este în felul următor, să încercaţi să-l liniştiţi dumneavoastră, vă liniştiţi, o să ajungă şi colegii mei să căutăm o soluţie să-l rezolvăm pe domnul, da”.

Aproximativ două ore mai târziu, Gheorghe Moroşan a dat un al treilea apel la 112 în care a cerut din nou să discute cu ministrul Justiţiei sau cu cel de Interne:
 • "Ca să fie treaba bună mie îmi daţi telefon la ministru, să intre în direct prin televiziune. (...) dacă nu intră (neinteligibil) nu mă interesează de programul lor, dacă nu iese eu omor astea două persoane şi le arunc, sunt la etajul III, le arunc jos. (...)
 • Mie îmi daţi la Bucureşti că dacă nu, imediat îi aveţi morţi, acuma repede îi aveţi. (...) Îi aveţi morţi aici, mă doare în cur, în seara asta îs la puşcărie şi gata îi, la revedere”, îi spune Moroşan dispecerului de la Poliţie în cadrul celui de-al treilea apel la 112.
 • "Tot ce este vă las doi morţi aici, frumuşel şi cine o să fie vinovat o să dea cu subsemnatul”, i-a mai spus Gheorghe Moroşan dispecerului.
La un moment dat, un jurnalist local care avea cameră profesională de filmat a fost de acord, la solicitarea poliţiei, să realizeze un interviu cu Moroşan, la câteva ore de la momentul în care acesta îi luase ostatici pe muncitori.
 • "Martorul a fost de acord să realizeze un interviu cu inculpatul pentru ca acesta să îşi exprime nemulţumirile, motiv pentru care s-a prezentat pe trotuarul din faţa balconului cu echipamentul de înregistrare şi a primit indicaţii de la poliţistul negociator cu privire la modalitatea în care urma să discute cu inculpatul, cerându-i-se în mod expres să regizeze interviul şi să nu filmeze”, mai spun procurorii în rechizitoriu.
În tot acest timp, soţia agresorului a susţinut acţiunile acestuia.
 • "Moroşan Aurelia refuza categoric orice colaborare cu organele de poliţie, manifesta o atitudine de mândrie faţă de comportamentul soţului nu părea să aibă nicio remuşcare şi chiar spunea că nu o interesează dacă vor muri oameni nevinovaţi, să moară toţi, că şi ei au pierdut apartamentul”, mai scriu procurorii.

"M-a hăcuit, dezleagă-mă”


După cinci ore în care a stat legat, unul dintre muncitori l-a lovit pe agresor peste picioare. Acesta a început să îl înjunghie cu cuţitul în repetate rânduri, timp în care al doilea muncitor s-a refugiat în altă cameră. Şi el a fost înjunghiat în repetate rânduri.
 • "Strigătele de disperare şi de agonie ale celor două victime – hai, hai că ne omoară nenorocitul... haideţi... haideţi... nu, nu, nu... – au răsunat pe strada Stirenului, au fost auzite de persoanele prezente la faţa locului şi au fost înregistrate de martorul(...).
 • Conform declaraţiilor martorilor, în momentul în care au observat busculada din balcon, iar vecinii din blocul de vizavi ţipau că victimele au fost atacate, au strigat la colegii din interiorul scării să intervină, acţiune întreprinsă de lucrătorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale concomitent cu momentul în care au auzit strigăte şi zgomote de lovituri în interiorul apartamentului”, mai reţin procurorii.
Conform sursei citate, una dintre victime a apucat să spună: "m-a hăcuit, dezleagă-mă”, iar la scurt timp după ce a fost preluat de un echipaj de la ambulanţă a murit. A doua victimă a apucat să spună "M-a tăiat, m-a tăiat” şi a intrat în stop cardio-respirator la faţa locului, neputând fi resuscitată.

Gheorghe Moroșan nu are remușcări


Agresorul are opt clase şi şcoala profesională de maiştri-mecanic de locomotivă, are antecedente penale şi suferă de tulburare de personalitate de tip antisocial, mai arată procurorii în rechizitoriu. El nu a vrut să dea declaraţie scrisă în acest dosar.

Supravegheat video şi audio la spital, după agresiune, Gheorghe Moroşan "nu manifestă remuşcări faţă de urmările faptelor comise şi chiar are regrete că nu a omorât persoanele pe care le crede vinovate de pierderea pe nedrept a dreptului de proprietate asupra apartamentului”.
 • "Îi promit comandatului de la Oneşti că tot îl găuresc, îl găuresc n-o să ştie când o să dau drumul la 2-3 grenăzi defensive lângă el, habar n-o să aibă, nici el n-are scăpare (...) chit că mor, da-i arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. (...) Îi arăt eu la comandant cum se lucrează, el a mai primit, am fost eu prost, nu trebuia să omor omul cela nevinovat, eu pe el trebuia să îl omor, nu mi-am dat seama că vine acolo, dacă-mi dădeam seama luam 2-3 grenăzi defensive, smulgeam la toate cuiele şi le aruncam jos, de la balcon, de la 3 n-avea nicio şansă de scăpare(...) Promit că pe comandantul ăsta îl omor, pe el şi pe copiii lui şi pe nevastă-sa”, i-a spus Gheorghe Moroşan în spital unui anchetator, conform înregistrărilor depuse la dosar.
Într-o altă discuţie din spital, el îi spune poliţistului că cineva de la forţele de ordine i-a făcut semn muncitorului să îl lovească, "că ei sparg uşa” şi susţine că i-au sărit dracii” când l-a lovit.

Cei doi muncitori - în vârstă de 36 și 52 de ani care renovau apartamentul din Onești - au fost uciși în 1 martie.

Conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă, iar Parchetul a deschis dosar penal.

Tribunalul Bacău a admis în 8 martie cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a lui Gheorghe Moroșan, pentru omor calificat.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11713 vizualizari

 • +17 (29 voturi)    
  auzi bodea (Vineri, 25 iunie 2021, 16:18)

  bancheru83 [utilizator]

  bugetarilor!oamenii din privat mor la munca neprotejati si fara ,,sporuri".
 • +21 (25 voturi)    
  Oricum, 60% din polițiști au mentalitatea (Vineri, 25 iunie 2021, 16:35)

  vax_XXL [utilizator]

  de non-intervenție, adică de neasumare a responsabilității.
  Iar acești polițiști știu:
  1. că sunt incompetenți și slab pregătiți profesional
  și
  2. că șefii lor și procurorii le vor face viața amară dacă procedează inteligent, corect și altfel decât li se ordonă.
  Soluția este pedepsirea cu destituirea a șefimii din MAI protejate de amicii lor din Justiție și pedepsirea cu 50% din salariu pe câte un an a polițiștilor care nu-și fac datoria, un fel de ”ori vă faceți treaba, ori plecați de bunăvoie din Poliție și lăsați serviciul pentru cine e în stare”.
  Ce-i acum e doar pedepsirea acarilor Păuni de la Onești (nuc ă ar fi polțiști onești în Onești!), respectiv mângâierea părintească pe creștet și îndatorarea șefilor de către judecătorii cei blânzi și nemernici.
 • -5 (25 voturi)    
  mda (Vineri, 25 iunie 2021, 16:36)

  SoulSearcher [utilizator]

  multumim vestitului nostru nea ilici` ca a abrogat pedeapsa cu moartea in 1990...

  altfel nenea asta trebuia ars pe scaunul electric, cum fac americanii
  • +5 (15 voturi)    
   ??? (Vineri, 25 iunie 2021, 18:32)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   de lagare de munca silnica n-ai auzit? acolo se moare incet si chinuitor, nu pe scaunul electric
    #showComment()
 • +29 (31 voturi)    
  Sotia (Vineri, 25 iunie 2021, 16:42)

  mitg [utilizator]

  Complice, politistii, si ei cretini.
 • +15 (19 voturi)    
  Miliție, nu poliție (Vineri, 25 iunie 2021, 19:06)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  De ce nu au intervenit forțele speciale? Sau și ăstia sunt buni doar la bătut femei în Piața Victoriei?
 • -8 (12 voturi)    
  Criminalul de la Onesti (Vineri, 25 iunie 2021, 21:55)

  Bibicu58 [utilizator]

  Nimeni nu a lamurit cum a reusit criminalul sa lege doi barbati tineri si in putere. Politisti antrenati de-abia reusesc sa puna catusele unui infractor mai ales daca acesta se opune. Aici e vorba de un singur om care leaga doi barbati tineri !? Din imaginile date in presa din camera cu pricina se vad si niste bare de fier beton aruncate pe jos, cum de nu s-au aparat victimile ? Oare nu e mai plauzibil ca victimile au fost excesiv de cooperante cu criminalul, poate s-au inteles cumva, si dupa aceea lucrurile au degenerat, luand o intorsatura neasteptata ?
 • +7 (11 voturi)    
  Adormitul Bode, e tot in post ? (Vineri, 25 iunie 2021, 23:08)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  .
 • -2 (4 voturi)    
  Acest om a ajuns (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:01)

  unins [utilizator]

  criminal impins de un sistem abuzator, incompetent, corupt si criminal, din care facem parte toți, activ sau nepasatori. Inclusiv victimele. Nepasarea noastra, a tuturor, va mai duce la cazuri de acest gen, la cazuri ca geoicidul din spitale, la cazuri ca abuzurile politiei si jandarmilor, la abuzuri ale justitiei, etc. Victimele acestor cazuri de abuz, isi vor face singuri dreptate si vor lovi acolo unde pot. Adica in indivizii lipsiti de apărare: copii, femei, batrani si in locuri aglomerate - piete, moluri, etc. Degeaba tratam efectele, adica ii arestam si inchidem-lichidam pe acesti oameni dereglati, daca nu luam masuri sa inlaturam cauzele care duc la dereglarea oamenilor normali. Orice om normal, va ajunge extremist fortat de nepasarea, abuzurile si coruptia autoritatilor.

  Recent, în Franța, o scrisoarea deschisă a unui grup de militari în retragere, a aparut pe site-ul publicaţiei Valeurs Actuelles, în care se pledează pentru stoparea dezintegrării Franţei, din cauza Islamismului şi a hoardelor din suburbii. Principalii semnatari sunt 20 de generali în retragere, alături de 100 de ofiţeri superiori şi peste 1.000 de alţi foşti militari. Lista semnăturilor este deschisă de generalul Christian Piquemal, fost comandant al Legiunii Franceze. Ei își exprima disponibilitatea de a colabora pentru rezolvarea problemei, dar răspunsul autoritatilor franceze a fost de respingere și adoptarea de măsuri disciplinare impotriva lor. După publicarea scrisorii, Marine Le Pen, preşedintele partidului Adunarea Naţională, i-a invitat pe semnatari să se alăture "acţiunii noastre şi să ia parte la bătălia viitoare, care este, înainte de toate, o bătălie pentru Franţa". Ce credeți ca vor face mare parte din acei oameni normali, preocupati de soarta țării, semnatari ai scrisorii? Vor ajunge „extremisti” în rândul PAN!
  • 0 (4 voturi)    
   Putini gandesc ca tine (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 16:12)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui unins

   Cei cei mai multi nu inteleg ca multi dintre cei care fac rau sunt victimele abuzurilor sistemului in cei treizecisiunu de ani.
 • -1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 iunie 2021, 10:19)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by