O nouă tranşă de peste 200.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca va ajunge marți în România. Până acum, țara noastră a primit 3.165.200 doze de vaccin Vaxzevria, din care a folosit doar 835.780, iar zecii de mii de flacoane de ser vor expira la sfârșitul acestei luni.

Vaccin AstraZenecaFoto: Igor Petyx-IPA / PA Images / Profimedia

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, 208.800 de doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge marți la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale.

Până în prezent, România a recepţionat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie au fost folosite doar 835.780 de doze.

România avea în stocuri, la sfârșitul săptămânii trecute, circa 6 milioane de doze din toate cele patru tipuri de vaccin folosite în țara noastră, iar dintre acestea, în jur de 35.000 de doze de vaccin de la compania AstraZeneca au termen de expirare 30 iunie, a declarat duminică seară, la Digi24, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

România a primit de la debutul campaniei de vaccinare în jur de 16 milioane de doze de vaccin anti-COVID și a utilizat aproape 60% dintre acestea, a mai precizat medicul militar.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, o ordonanță de urgență prin care statul român poate vinde și dona doze de vaccin.

Citește și: