Judecătoria Piteşti a decis joi că poate să înceapă judecarea dosarului privind accidentul provocat în decembrie 2019 de către fostul ministru Daniel Chiţoiu și soldat cu decesul a două persoane. Hotărârea instanței nu este însă definitivă.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 485/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti privind pe inculpatul C. D., trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (...) şi vătămare corporală din culpă (...), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
  • Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul C. D. Se va efectua adresă către IPJ Argeş în vederea transmiterii unei copii a cazierului judiciar al inculpatului", este decizia Judecătoriei Pitești.

Hotărârea nu este însă definitivă.

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în august 2020.Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Tribunalului Argeș și trimis Judecătoriei Piteşti, unde a fost înregistrat în 13 august 2020.

Datele afișate pe portalul instanței arată că în acest proces șapte persoane fizice, rude ale victimelor accidentului, s-au constituit părți civile. De asemenea, s-au constituit părți civile în acest caz Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Județean din Pitești și Ambulanța Argeș.

Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești din Argeș, unde o mașină a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un alt autoturism. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Imediat după accident, Daniel Chițoiu a fost văzut ieșind din mașină și însoțind un polițist, iar ulterior el a fost preluat cu o targă și dus la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce ar fi avut mai multe coaste rupte. Daniel Chițoiu era singur în mașină și ar fi pătruns pe contrasens. De asemenea, exista suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în momentul producerii accidentului, dar acesta a negat.

Daniel Chițoiu a fost externat în 2 ianuarie de la Spitalul Floreasca, unde a fost internat câteva zile în Secția de Terapie Intensivă. El a ieșit din spital prin spatele clădirii, evitându-i pe jurnaliștii aflați în fața unității medicale.

CITEȘTE ȘI:

Cum explică Daniel Chițoiu că după ce a ieșit din mașină pe picioare, după accident, a fost luat de acolo cu targa: Mi-am revenit în momentul acela