Șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, va merge marți dimineață la Arad, pentru a vedea care este stadiul anchetei în cazul uciderii omului de afaceri Ion Crișan, căruia i-a explodat mașina în 29 mai, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul General, care face cercetări pentru omor calificat cu premeditare, iar până acum nu a fost anunțată nicio concluzie.

Explozia unei masini in AradFoto: Arad Online

Conform surselor citate, șeful Poliției Române merge la Arad pentru a verifica de ce ancheta nu a avansat.

În 31 mai, Parchetul General a anunțat că procurorii fac cercetări pentru omor calificat cu premeditare în cazul omului de afaceri arădean Ioan Crișan.

Conform Parchetului General, cercetările în acest caz se fac pentru infracțiunea de omor calificat cu premeditare, fiind schimbată încadrarea faptei. Inițial, cercetările au fost declanșate pentru infracțiunea de omor.

"Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate. În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție și soluționării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică", preciza Parchetul General.

În 29 mai, omul de afaceri Ioan Crișan a murit după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.