Primăria Ploieşti anunţă că firma deţinută de Consiliul Local şi care se ocupă de întreţinerea spaţiului public al oraşului va face lucrări pentru remedierea pagubelor în cimitirul evreiesc din oraş, unde aproape 20 de morminte au fost vandalizate de către persoane neidentificate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un comunicat dat publicităţii duminică, Primăria municipiului Ploieşti arată că reprezentanţii instituţiei au aflat „cu indignare” despre vandalizarea cimitirului evreiesc din oraş.

„Primăria Ploieşti condamnă cu fermitate astfel de acte şi îi asigură pe toţi membrii comunităţii evreieşti din Ploieşti, cu care administraţia are o lungă tradiţie a relaţiilor de excelenţă, de întregul sprijin moral şi, totodată, de susţinere pentru remedierea situaţiei. De asemenea, ne exprimăm speranţa că organele abilitate vor clarifica circumstanţele în care acest incident regretabil a fost posibil”, transmite municipalitatea.

Oficialii administraţiei locale anunţă totodată că luni dimineaţă, echipele societăţii Servicii de Gospodărire Urbană, firma deţinută de Consiliul Local Ploieşti şi care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi, dar care şi în administrare mai multe cimitire din oraş, „vor evalua zona vandalizată, astfel încât să putem demara, în cel mai scurt timp, lucrările pentru remedierea pagubelor”.

”Condamnăm astfel de acte, care ţin de negura istoriei. Sunt convins că organele abilitate îşi vor face datoria şi vinovaţii vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a declarat primarul oraşului, Andrei Volosevici.

Cimitirul evreiesc din Ploiești a fost vandalizat, fiind dărâmate sau distruse aproape 20 de pietre funerare, spune Silviu Vexler, deputat din grupul minorităților, din partea Federației Comunităților Evreiești din România. Poliția a confirmat informația și a anunțat că a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.