Ministrul Mediului Tanczos Barna era să fie doborât la pământ, după ce Steven van Groningen, CEO-ul Raiffeisen, a pierdut controlul bicicletei, s-a dezechilibrat și a căzut peste oficial.

Ministrul Mediului Tanczos Barna si Steven van GroningenFoto: Hotnews

Momentul a fost cu atât mai stânjenitor cu cât incidentul a avut loc la un eveniment la care oficialitățile, în frunte cu președintele Klaus Iohannis și primarul Nicușor Dan, au venit în Parcul Herăstrău cu biciclete pentru a promova acest mijloc de transport în detrimentul mașinilor poluante.

Ministrul Tanczos Barna a privit incidentul cu zâmbetul pe buze și s-a ținut bine pe poziții. (video minutul 1:50)

Nicușor Dan se teme să meargă cu bicicleta

Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Internațională a Bicicletei și a constat într-o dezbatere privind traficul infernal din mediul urban și mijloacele de transport alternative., dar și nevoia ca autoritățile locale să dezvolte infrastructura necesară pentru acestea.

De altfel, Nicușor Dan a mărturisit că îi este frică să meargă cu bicicleta prin București, în timp ce președintele Klaus Iohannis a spus că e nevoie de o schimbare, pentru că, în ultima sută de ani, orașele au fost concepute pentru mașini, dar sunt și oameni care nu vor să își piardă ore întregi din viață blocați în trafic.